tisdag 5 oktober 2010

FOOTBALL!

Här kommer ett inlägg om ännu en härlig upplevelse jag har fått här borta. Igår var jag nämligen på en till amerikansk fotbollsmatch, bara det att den här gången var det professionellt. NFL alltså. Aaron, jag vet att du är avundsjuk. Det var Chicago Bears vs. New York Giants. Innan matchen började var det någon grupp människor som formade ett rosa band på planen, eftersom matchen ägnades åt att stötta alla de som haft eller har bröstcancer. Medan de stod där kom Kelly Rowland ut och sjöng nationalsången och alla ställde sig upp med handen på hjärtat. Det är riktigt mäktigt när en hel stadio ställer sig upp och sjunger med till nationalsången. Det får en att förstå hur stolta amerikaner är över sitt land.


Rosa bandet

Första kvarten hände det inte så mycket, eller så gjorde det det fast jag inte märkte något eftersom jag var upptagen med att vara förvirrad av reglerna. Efter halvlek fick jag i alla fall se min första touchdown, efter en lång väntan. Sammanlagt blev det 17-3 till Giants, och quarterbacken blev "sacked" 10 gånger, vilket jag tror är rekord. Quarterbacken blir "sacked" när motståndarlaget tacklar honom innan han hinner passa bollen till någon. Oj oj, lite förstår jag i alla fall.
Dålig bild på stadion

Där fick ni några fina bilder på stadion också. Vi satt i översta sektionen, och det blev lite läskigt när man skulle ta sig till sina platser genom att gå i de branta trapporna. Men när jag väl satt där kände jag mig bekväm. Det regnade lite också, men jag hade en stor poncho med mig så det gick bra det också. Nu är det dags att sova, kramar till alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar